tirsdag 15. oktober 2013

Den første snøen

I natt kom den første snøen. Den som kommer mens du sover, og plutselig har hele verden forandret seg. De samme bakketoppene, veien, buskene og hageflekkene, men alt ser annerledes ut og er akkurat litt mer magisk.

Det varer ofte ikke så lenge. Når den første snøen kommer er det ikke snakk om deilig, kram snø. Gradestokken balanserer så vidt rundt null, det blir til slaps når du går og like plutselig som den kom er den borte igjen.

Derfor - må du handle mens den er her! Dette er nemlig er perfekte forhold for å skrive i snø. Da jeg var liten brukte jeg å løpe rundt i gata der vi bodde og skrive god jul på alle bilene når den første snøen kom. Uavhengig av om dette skjedde i oktober, november eller desember.

Så: god jul alle sammen!

Og forresten: eskimoene har ikke 50, 100 eller 1000 ord for snø (les: The Great Eskimo Vocabulary Hoax), men her er noen: aput (snø på bakken), gana (snø som faller ned fra himmelen), piqsirpoq (snøføyke) og qimuqsuq (snøfonn, skavl). Omtrent de samme som oss altså. Men jeg er veldig glad for at vi har latt oss lure, for det gjorde at Kate Bush blant annet skrev denne sangen - med sønnen sin i choirboy-rollen som fallende snøfnugg - til sin forrige plate "50 Words for Snow":

Ingen kommentarer: